Тази година финансовото състояние на 50-те най-богати американци достигна размер,

...
Тази година финансовото състояние на 50-те най-богати американци достигна размер,
Коментари Харесай

50-те най-богати американци притежават общо колкото най-бедните 165 млн. в страната

Тази година финансовото положение на 50-те най-богати американци доближи размер, съвсем еднакъв на този на общото благосъстояние на най-бедните 165 млн. души в страната, или другояче казано - половината от популацията на Съединени американски щати. Това сочат нови за първото полугодие на 2020 година, оповестени от Федералния запас, оповестява „ Хъфингтън пост “.

Въпреки пандемията от COVID-19, най-богатите хора в Съединени американски щати са нараснали финансовото си положение от началото на годината, до момента в който най-бедните са подложени на още по-голям напън.

Според Индекса на милиардерите на Блумбърг (Bloomberg Billionaires Index), 50-те най-заможни американци са добавили 339 трлн. $ към банковите си сметки от началото на 2020 година, като по този начин общото им финансово положение е набъбнало до близо 2 трлн. $

Най-заможният 1% от популацията на Съединени американски щати има към 30,4% от цялото благосъстояние в Съединени американски щати, или 34,2 трлн. $.

Същевременно с това най-бедните 50%  имат благосъстояние от малко над 2,08 трлн. $, което се равнява на 1,9% от общото благосъстояние в Съединени американски щати.

Няма изгледи в скоро време тази наклонността за възходящо неравноправие да се обърне. „ Дългите интервали на муден напредък могат да задълбочат съществуващите неравенства в нашата стопанска система “, съобщи по-рано ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл.

Съединени американски щати от години вървят към рекордно неравноправие във връзка с приходите, като сред 1989 година и 2016 година финансовата бездна сред най-богатите и най-бедните американци се е разширила двойно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР