Тази година 3 март носи още по-голям заряд, защото 144

...
Тази година 3 март носи още по-голям заряд, защото 144
Коментари Харесай

Партия МИР: Време е да се обединим около мира!

Тази година 3 март носи още по-голям заряд, тъй като 144 години след Освобождението на България от турско иго на дневен ред още веднъж е въпросът за гарантирането на мира.

Свободата на България стана допустима, тъй като революционната концепция стана национална идея на всеки един българин, а 3-ти март потвърждава, че българите съумяваме да реализираме задачите си единствено тогава, когато сме единни. Наш дълг е да осъществим завета на нашите предшественици и да бъдем единни като нация освен по време на националните празници, а през всичките дни от годината.

Днес повече от всеки път имаме потребност да възродим духа, идеала, морала и полезностите на нашите предшественици, без които Освобождението на България от турско иго нямаше да бъде допустимо.

Свободата е най-чистото право, най-голямата нужда, най-висшият блян на нашите революционери. 144 година честваме Освобождението, само че помним ли с цената на какво е реализирано то?

Да отстояваш свободата постоянно коства скъпо. Но паметта за героичната всеотдайност на нашите предшественици би трябвало да ни дава разсъдък и сили да вървим напред. Миналото не е задължение или тематика за следващия неправилен спор.

Нашето минало е мотив за размисъл и горделивост. Извор на изстрадана вековна мъдрост.  

Длъжни сме да ценим обстоятелството, че можем да вървим свободни, с гордо изправена глава. Че имаме право на избор какви да бъдем и какви не желаеме да сме.

Да се обърнем към това, което ни сплотява. Да спрем да задълбочаваме това, което ни дели.

Да се обединим към МИРа!

Честит празник, свободни българи!

Дълбок реверанс пред делото и паметта на българските опълченци, както и на всички съветски, румънски, фински, украински, белоруски воини и всички знайни и незнайни герои, дали живота си за Свободата и Независимостта на Родината!

Да живее България!

Политическа партия МИР – Морал, Инициативност, Родолюбие
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР