„Тази една седмица може да се използва за увеличаване на

...
„Тази една седмица може да се използва за увеличаване на
Коментари Харесай

Учебната година през 2023 г. да започва на 7 септември, предлага министър Денков

„ Тази една седмица може да се употребява за увеличение на образователната година от 1 до 6 клас, които да бъдат употребявани за ексцентрични способи на образование “, изясни той.

Относно идните матури, просветителният министър съобщи, че организацията е доста по-сложна, само че се прави всичко допустимо да няма проблеми: „ Ще има повече отворени въпроси, тъй като разрешават лична мисъл от учениците “.

Според него от ден на ден насоката ще е към познания и умения, които да подтикват независимо мислене.

„ Освен по български език и литература и математика има и два спомагателни изпита по желание, те могат да бъдат определени съгласно личните ползи на учениците и метод на кандидатстване във ВУЗ “, добави министърът.

По въпроса за смяна в учебниците акад. Денков счита, че тя би трябвало да върви паралелно с смяната в образователните стратегии.

„ Нужно е да има поредност и съблюдаване на открити стадии. За смяната не разчитаме единствено на анкета от възпитаници, има такава и измежду учители, има и професионален обзор на настройките на родителите, мнението им е значимо “, разясни министър Денков.

Относно проблемите на учебните заведения в актуалната спешна обстановка с високи цени на горива, сметки, заплати на учители, той съобщи, че инспекциите демонстрират, че 12,3% за повишение на заплатите ще се получат на всички места.

„ На доста малко места има учебни заведения, които не могат да обезпечат тези средства. Проблемът е най-вече в детските градини и центрове за личностно развиване. Повишихме разноските за транспортни услуги два пъти през последните шест месеца “, добави акад. Николай Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР