Тази аномална зона се намира в Якутия, в долината на

...
Тази аномална зона се намира в Якутия, в долината на
Коментари Харесай

Дяволските котли от Долината на смъртта

Тази аномална зона се намира в Якутия, в долината на река Вилюй. Якутите назовават това място Елюю черкечех – Долината на гибелта.

Тук са ситуирани огромни железни полусфери с диаметър 8–10 метра. Аборигените ги назовават котли и не разрешават приближаването към тях, защото нееднократно окъснелите ловци, решили да пренощуват в тях в студена зимна нощ, след това се разболявали и умирали.

Кой е оставил странните полусфери в тази пустота – антични цивилизации или извънземни? Защо те оказват пагубно влияние върху хората и животните? Отговори на тези въпроси науката не е разкрила и до през днешния ден.

Находката не провокирала огромен интерес в света на науката – никой не възнамерявал да провежда експедиция в труднодостъпния регион от тайгата поради някакъв си казан.

Точно подобен обект бил открит в средата на ХХ век при строителството на Вилюската Водноелектрическа централа. Когато хидростроителите прокарали канал и пресушили коритото на река Вилюй, се разкрила изпъкнала железна „ плешивина “. Извиканите началници, които огледали находката, стигнали до извода, че та не заслужава внимание, и наредили работата да продължи.

Чак през 70-те години якутските уфолози събрали и писмено фиксирали свидетелствата на локалните поданици. Например те настояват, че от отварящия се покрив-полусфера един път на 100 години бълват огнени кълба и стълбове, ръководени от демона Уот Усуму Тонг Дуурай.

Пак в Долината на гибелта има приплесната червеникава желязна арка, в която даже може да се влезе с елен, а зад нея – витлообразен проход, който води в голям брой железни стаи.

Така наречените котли, изобразени от художника Юрий Михайловски по разказите на остарял бродяга.

Там е доста по-топло, в сравнение с извън, само че невнимателните пасажери, решили да пренощуват в тези пространства, неизбежно заболявали, а доста от тях умирали.

Особено забавни били показанията на остарял ловджия евенка за това, че в региона сред реките Нюргун Боотур и Атарадак се намира железна дупка, в която лежат „ доста слаби, черни еднооки хора в стоманени облекла “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР