Тазгодишното издание на традиционното за женския тенис отборно състезание -

...
Тазгодишното издание на традиционното за женския тенис отборно състезание -
Коментари Харесай

Имаме нов шампион на BJK Cup: Швейцария не остави шансове на Австралия и вдигна трофея!

Тазгодишното издание на обичайното за женския тенис отборно съревнование - Billie Jean King Cup, не пропусна да ни даде неочакван процес на събитията и до мача за купата в Глазгоу доближиха отборите 7-кратния първенец Австралия, чийто следващ трофей датира от 1974-а, и към момента очакващите дебютния си успех Швейцария. Сблъсъкът носеше със себе си предпоставки за тъждество в класата на два тима, но " кръстоносците " с представянето потвърдиха своето предимство и още в двата сингъл мача предрешиха крайния процес на събитията, печелейки дебютна купа от " Фед Къп " за родината си, с което първата ракета на страната Белинда Бенчич може да се похвали с оценките от BJK Cup, Хопман Къп и златен олимпийски орден във витрината си.

В откриващия дуел за битката сред двете страни на корта видяхме Жил Тайхман за европейските представители, която срещаше до този миг непобедената в шампионата Сторм Сандърс. Двубоят по никакъв метод не беше от прилягащите му трагични мигове, като обрати също не липсваха, само че в последна сметка по-голямата непоклатимост и здрави нерви във значимите моменти оказаха своето въздействие и швейцарката се поздрави с триумфа, пристигнал за 2 часа и 27 минути, носейки първа точка на родината си в общия резултат.

В срещата на първите ракети Айла Томлянович от отбора на " кенгурутата ", която по-рано този сезон постави завършек на кариерата на Серина Уилямс по време на US Open, трябваше в ролята си на новобранец да се изправи против неубедителната в последно време Белинда Бенчич в опит да остави възможностите на страната си в мача за купата живи. Световната номер 12 и златна медалистка от Токио обаче мислеше по напълно друг метод и изигра несъмнено най-хубавия си конфликт в тазгодишните финали на Billie Jean King Cup, с цел да пречупи съпротивата на международната номер 35 след единствено 70 минути на корта с 6:2 6:1, носейки исторически първи успех на родината си за " Фед Къп ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР