Тазгодишното издание на престижния кинофестивал в Кан ще започне с

...
Тазгодишното издание на престижния кинофестивал в Кан ще започне с
Коментари Харесай

Зомби филмът на Джим Джармуш ще открие фестивала в Кан

Тазгодишното издание на влиятелния кинофестивал в Кан ще стартира с най-новия изпълнен със звезди и зомбита филм на Джим Джармуш The Dead Don’t Die, в който " немъртвите " се борят с няколко локални служители на реда, изпълнявани от Бил Мъри, Клои Севини и Адам Драйвър, написа " Гардиън ".

Комедията, която ще се бори за премията " Златна палма ", е била селектирана за откриващата вечер на 14 май. На същата дата филмът ще тръгне и по кината във Франция - много преди плануванаъа за останалата част от света премиера през юни.

Сред актьорите в поддържащите функции са мнозина, типични за филмите на Джармуш реализатори, като Тилда Суинтън, Селена Гомез, Стив Бушеми, Роузи Перез, Дани Глоувър, Иги Поп и Том Уейтс.

Джармуш печели " Златна палма " през 1984 година с кино лентата си " По-странно от парадайса " (Stranger Than Paradise), след което се завръща на фестивала с множеството си филми, измежду които " Патерсън " през 2016 година, също с присъединяване на Драйвър.

Сред другите му заглавия с министър председатели в Кан са още " Прекършени цвета " с присъединяване на Мъри и Суинтън, както и " Само любовниците остават живи " със Суинтън и Том Хидълстън, " Дух куче: Пътят на самурая ", " Мъртъв ", " Мистериозният трен " и " Извън закона ". През 1993 година филмът от поредицата " Кафе и цигари " с подзаглавие " Някъде в Калифорния " взима статуетката за късометражен филм.

През последните години откриващите филми в Кан клоняха най-вече към по-сериозните тематики. Миналата година да вземем за пример началото сложи трилърът с присъединяване на Хавиер Бардем и Пенелопе Круз " Всички знаят " на Асгар Фархади.

Тази година ръководител на журито ще е Алехандро Гонзалес Иняриту, а фестивалът ще продължи до 25 май, а измежду останалите заглавия в програмата, за които към този момент витаят клюки, са нояит на Педро Алмодовар Pain and Glory, биографичния за Елтън Джон Rocketman на Декстър Флечър и " Имало едно време в Холивуд " на Куентин Тарантино.

По последни данни в Кан няма да бъдат прожектирани заглавия на " Нетфликс ", откакто креативният шеф Тиери Фремо не съумя да реализира компромис със притежателя на " Нетфликс " Тед Сарандос по отношение на това дали филмите на стрийминг услугата дават отговор на изискванията за присъединяване в състезанието.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (1006)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР