Тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман бе отложено

...
Тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман бе отложено
Коментари Харесай

Пандемията отложи и 24-те часа на Льо Ман

Тазгодишното издание на " 24-те часа на Льо Ман " бе отсрочено с малко повече от три месеца поради вилнеещата ковид пандемия. С това конкуренцията на именитата писта " Сарт " се причислява към дългия лист от анулирани или отсрочени моторспорт съревнования в международен мащаб поради COVID-19. Новината за отлагането на френската класика пристигна по-малко от 24 часа, откакто уредниците на " 24-те часа на Нюрбургринг " оповестиха своето решение, с което също отложиха конкуренцията в планината Айфел за септември.

Любопитен факт е, че това няма да е първият случай, в който " 24-те часа на Льо Ман " се организират през септември, като предходният подобен бе натрапен заради стачки и митинги на френските служащи през лятото на 1968.

Освен неудобството за почитателите, заплатили си към този момент пътуването до Франция за юни, различен огромен въпрос с отлагането на огромно количество съревнования за втората половина на 2020 е какво ще е качеството на стартовата решетка откъм пилотска позиция. Това е по този начин, тъй като за доста от състезателите най-значимата 24-часова конкуренция е спомагателен ангажимент към главните шампионати, в които се състезават. По тази причина към момента никой от тях не знае дали ще може да взе участие, изключително при повтаряне на дати в новите спортни календари.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР