Тазгодишният Уимбълдън е вече в историята и след две седмици

...
Тазгодишният Уимбълдън е вече в историята и след две седмици
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Алкарас остава на върха, следван от Джокович; изненадата Юбенкс с рекорд

Тазгодишният Уимбълдън е към този момент в историята и след две седмици на незабравими обрати и трагични конфликти е време за равносметка и възобновяване на международната класация. През вчерашния ден 20-годишният Карлос Алкарас написа нова страница в своята история, завоювайки дебютния си трофей на Откритото състезание на Англия, откакто във финалния конфликт, траял 4 часа и 43 минути, надви над самия Новак Джокович и спря серията му от 34 следващи победи.

Въпросният край бе и директен двубой за лидерската позиция в международната класация и с помощта на снощния си успех испанецът съумява да опази водачеството си, компактно следван от 23-кратния първенец от Шлема, намиращ се на 880 точки от върха.

Размествания в топ 10 на класацията през днешния ден липсват, като Даниил Медведев продължава да заема третото място, до момента в който челната петица се добавя още от Каспър Рууд и Стефанос Циципас.

Рекордни класирания бележат две от огромните изненади на тазгодишния Уимбълдън в лицето на Кристофър Юбенкс и Роман Сафиулин. Юбенкс, който пречупи Стефанос Циципас в петсетов трилър и след това отстъпи на Даниил Медведевв 1/4-финалите, през днешния ден отбелязва напредък от 12 места и се приближава единствено на крачка от топ 30. От своя страна, Сафиулин се изкачва с цели 49 позиции и към този момент се намира под №43 в подреждането, откакто започва шампионата отвън топ 90.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР