Тайванският правителствен телевизионен канал „Хуаши“ се извини днес за инцидент

...
Тайванският правителствен телевизионен канал „Хуаши“ се извини днес за инцидент
Коментари Харесай

Тайвански тв канал се извини след погрешна информация, че Китай е нападнал острова

Тайванският държавен ефирен канал „ Хуаши “ се извини през днешния ден за случай с текстова вест, изписана на екрана, в която по простъпка се оповестява за нахлуване на Китайската народноосвободителна войска против острова, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Ръководството на телевизионния канал се оправда с техническа неточност на фона на растящото военно напрежение с Пекин.

По време онлайн предаване тази заран простъпка бе показана в долната част на екрана лента с „ бягаща “ текстова вест за военни кораби и сериозна инфраструктура покрай Тайпе, ударени от китайски ракети, оповестиха локални медии.

Информацията за паника включваше формулировки като „ има възможност да избухне война “, за пожар на огромна железопътна гара в Тайпе, избухнал в следствие от дейностите на „ китайски сътрудници “, както и за това, че президентката на Тайван афишира изключително състояние.

„ Граждани, не изпадайте в прекомерна суматоха. С актуалното изясняваме информацията и се извиняваме “, разгласи телевизионна водеща в осведомителния бюлетин в 10 ч. локално време.

Тя изясни също, че текстовете за паника са били за подготовка взаимно с противопожарната работа през вчерашния ден, само че били пуснати тази заран поради техническа неточност.

В Тайпе нямаше очевидни признаци на суматоха след стартирането на погрешната вест, означи Ройтерс.

Китай в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ за връщане на острова под собствен надзор и през последните две години ускори военната си интензивност в съседство с Тайван, с цел да окаже напън върху Тайпе да одобри претенциите на Пекин за суверенитет.

Тайван увеличи равнището на паника след нападението на Русия против Украйна, опасявайки се, че Китай ще предприеме сходен ход, въпреки че държавното управление не е съобщило за някакви признаци, че нападението е идно.

Миналата седмица тайванските военни за пръв път разпространиха справочник за гражданска отбрана, който дава на жителите упътвания за оцеляване при положение на война.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР