Тайванската TSMC възнамерява да изгради нов завод, в който полупроводниковите

...
Тайванската TSMC възнамерява да изгради нов завод, в който полупроводниковите
Коментари Харесай

Обявена е датата, когато ще започне работа първият в света завод за 3 nm чипове

Тайванската TSMC има намерение да построи нов цех, в който полупроводниковите чипове ще се създават посредством 3 нанометров софтуерен развой. Това е планувано да стане през 2022 година, а цената на завода и поточните линии е към $20 милиарда.
Тайванският производител на полупроводници Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) има намерение през 2020 година да стартира построяването на нов цех за произвеждане на 3 nm чипове. Информацията бе публично оповестена от създателя и ръководител на борда на шефовете Морис Чанг (Morris Chang). Заводът ще бъде издигнат в Южния Тайвански теоретичен парк (STSP).

Чанг за първи път заприказва за новия цех в края на месец септември, само че не разгласи датата. Според пресмятанията на корпорацията, целият развой ще коства към $20 милиарда. Чанг няма да може да управлява процеса, тъй като има намерение да излезе в пенсия през 2018 година.

Планирайки строителството на новия цех, TSMC оцени ифраструктурата на целия Тайван, която може да се окаже незадоволително развита за толкоз мощно произвеждане, като преди всичко е снабдяването с електрическа сила. Във връзка с това се повиха клюки, че TSMC може да одобри предлагането на Доналд Тръмп за градежа на новия цех в Съединени американски щати.

Чанг удостовери, че заводът ще бъде издигнат в Тайван и заяви, че страната е подготвена да даде всички нужни запаси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР