Тайванската компания за производство на полупроводници (TSMC) спря доставките за

...
Тайванската компания за производство на полупроводници (TSMC) спря доставките за
Коментари Харесай

Тайванският производител на полупроводници спира да доставя за Русия

Тайванската компания за произвеждане на полупроводници (TSMC) спря доставките за Русия заради наказания след военната й интервенция в Украйна, оповестиха тайвански медии в неделя, базирайки се на свои източници.

TSMC изцяло спря доставките за Русия и за нейните снабдители, откакто прегледа глобите, с цел да ги съблюдава, съгласно източници на тайванската медийна организация CNA.

TSMC също стопира производството на проектирани от Русия полупроводници Елбрус, заяви CNA, базирайки се на свои източници.

На 25 февруари тайванското външно министерство разгласи, че ще се причисли към интернационалните стопански наказания, наложени на Русия, с цел да „ принуди Русия да спре военната си експанзия против Украйна “.

Новият кръг от наказания ще забрани на съветските компании да купуват набор от високотехнологични артикули, в това число полупроводници, компютри, телекомуникации, съоръжение за осведомителна сигурност, лазери и датчици.

В ранните часове на 24 февруари Русия стартира военна интервенция в Украйна, откакто отделилите се републики Донецк и Луганск желаеха помощ, с цел да се защитят от офанзиви на украински войски.

Руското министерство на защитата съобщи, че интервенцията е ориентирана към военната инфраструктура на Украйна и цивилното население не е в заплаха. Москва споделя, че няма проекти да окупира Украйна.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР