Тайван следи внимателно обстановката в протока, отделящ острова от Китай,

...
Тайван следи внимателно обстановката в протока, отделящ острова от Китай,
Коментари Харесай

Тайван заяви, че следи внимателно действията на Китай около кризата с Украйна

Тайван следи деликатно ситуацията в протока, отделящ острова от Китай, и покачва нивото си на подготвеност да реагира на протичащото се към Украйна, разгласи тайванското държавно управление. То обаче добави, че двата случая Тайван и Украйна са доста разнообразни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 275
Тайванското президентство съобщи, че военните не престават да ускоряват интервенциите си за наблюдаване, и добави, че районният мир и непоклатимост " са обща отговорност на всички страни ".

" Всички военни елементи не престават да наблюдават деликатно ситуацията към Украйна и придвижванията в Тайванския пролив, не престават да ускоряват взаимното събиране на разследващи данни и наблюдението, както и последователно да покачват нивото на бойна подготвеност в отговор на най-различни признаци и закани, с цел да са в положение да реагират дейно съгласно обстановката ", добави президентството.

През последните две години, Китай, който счита Тайван за своя територия, увеличи военната си интензивност край територията на самоуправляващия се остров, въпреки че от Тайпе не са съобщавали за някакви необикновени маневри на китайски сили през последните дни на фона на покачилото се напрежение към Украйна.

Тайванското президентство добави, че обстановката в Тайванския пролив е " радикално друга " от тази към Украйна, и прикани хората да не се подвеждат от подправена информация.

То уточни, че рецесията към Украйна е била употребена, с цел да стартира да циркулира подправена информация, чиято цел е била да намали духа в Тайван, само че президентството не даде повече детайлности.

Миналия месец тайванският президент Цай Ингвен сътвори работна група за Украйна към Съвета за национална сигурност, която да следи събитията там и за вероятното им отражение върху тайванската сигурност.

Цай е изразявала " съпричастност " с ситуацията на Украйна поради военната опасност, пред която е изправен островът от страна на Китай, отбелязва Ройтерс. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 275  Лавров обвини Съединени американски щати в пропагандна акция за съветска експанзия Лавров обвини Съединени американски щати в пропагандна акция за съветска експанзия  Държавният департамент на Съединени американски щати подреди на чиновници на посолството в Украйна да изоставен страната Държавният департамент на Съединени американски щати подреди на чиновници на посолството в Украйна да изоставен страната  Германското държавно управление посъветва жителите си да изоставен Украйна Германското държавно управление посъветва жителите си да изоставен Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР