Тайван ще започне от 1 януари да тества за ковид

...
Тайван ще започне от 1 януари да тества за ковид
Коментари Харесай

Тайван започва от 1 януари да тества за ковид пристигащите от Китай

Тайван ще стартира от 1 януари да тества за коронавирус идващите от Китай поради вълната от нови случаи там, оповестява държавното управление в Тайпе, представено от Ройтерс.

Тайванските здравни управляващи оповестиха, че всички пасажери, идващи с директни полети от Китай, и тези, идващи с морски превоз, ще би трябвало да си вършат PCR тест при идването си в Тайван.

Властите допълват, че ще секвенират пробите на пасажерите, които дадат позитивни проби за болестта, с цел да бъде засечено в точния момент допустимо съществуване в тях на нови разновидности на ковид.

Мерките, които ще останат в действие до края на януари, не засягат влизащите в Тайван от Хонконг и Макао.

Далите позитивни проби ще могат да се карантинират в домашни условия, обявиха тайванските здравни управляващи.

Новата мярка ще засегне главно тайвански жители, живеещи и работещи в Китай, както и китайските им съпрузи и децата им, защото през 2019 година Пекин забрани на китайските туристи да посещават острова.

Много от тайванците, които живеят в Китай, нормално се прибират в Тайван за Лунната нова година, която се пада през януари.

По-рано този месец китайските управляващи внезапно трансформираха политиката си за битка с разпространяването на ковид и започнаха последователно да разхлабват рестриктивните мерки. Отмяната на рестриктивните мерки стана факт след всеобщи митинги против тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР