Тайван предупреди, че ще упражни правото си на самоотбрана и

...
Тайван предупреди, че ще упражни правото си на самоотбрана и
Коментари Харесай

Тайван се закани да контраатакува Китай

Тайван предизвести, че ще упражни правото си на самозащита и контранападение, в случай че китайските въоръжени сили навлязат на негова територия, оповестява " Ройтерс ".

Причината е, че напоследък Пекин ускори военните си дейности наоколо до острова.

Напрежението сред Китай и Тайван пораства от месеци. Китай, който гледа на острова като на отделила се провинция, която би трябвало да бъде обединена с континенталната част на страната, този месец в отговор на визитата в Тайпе на Нанси Пелоси.

Служители на тайванската защита оповестиха, че военните патрули на Китай с " висока активност " край Тайван не престават и желанието на Пекин да трансформира Тайванския пролив, разделящ двете страни, в свое " вътрешно море ", ще се трансформира в главния източник на неустойчивост в района.
 На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван
На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван

" Сън " цитира мнение на специалист

" Спрямо самолети и кораби, от 12 морски благи, националната войска ще упражнява правото си на самозащита и контраофанзива без изключение " , предизвести Лин Уен-Хуанг, заместник-началник на генералния щаб по интервенциите и планирането.

Тайван към този момент се оплака от китайски дронове, които неведнъж прелетяват покрай неговите дребни групи острови край крайбрежията на континентален Китай.

Военните ще упражнят същото право да контраатакуват китайски дронове, които не са се вслушали в предизвестията да изоставен територията ни, откакто са отправили опасност, добави Лин.
 Тайван преброи 37 китайски изтребителя край територията си
Тайван преброи 37 китайски изтребителя край територията си

12 от самолетите евентуално са нахлули във въздушното пространство на острова

Вчера Тайван за първи път изпрати предупредителни изстрели против китайски дрон. До обстановката се стигна малко откакто президентът Цай Инуън подреди на тайванската войска да предприеме " строги контрамерки " против " китайските провокации ".

Въоръжените сили на Тайван са добре оборудвани, само че са. Цай следи стратегия за рационализация на армията и е трансформирала увеличението на разноските за защита в собствен приоритет.

От своя страна, с цел да сложи острова под собствен надзор. Тайпе изрично отхвърля претенциите на Пекин за суверенитет, заявявайки, че Китайската национална република в никакъв случай не е управлявала острова и единствено народът на Тайван може да взема решение бъдещето си.
 Отново китайски изтребители в небето над Тайван
Отново китайски изтребители в небето над Тайван

Пет самолета са пресекли междинната линия на Тайванския проток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР