Тайван не трябва да се разглежда като крайната цел на

...
Тайван не трябва да се разглежда като крайната цел на
Коментари Харесай

Джон Корнин: Ако Тайван падне, това няма да е краят, а едва началото

Тайван не би трябвало да се преглежда като крайната цел на Китайската комунистическа партия, а като „ първото домино в устрема към реализиране на районно и международно владичество “, сподели американският сенатор Джон Корнин по-рано тази седмица.

„ Ако Тайван падне, това няма да е краят, а по-скоро началото “, съобщи републиканският сенатор, призовавайки Конгреса да помогне в битката с превъзходството на Китай в района, като одобри законопроекта за защитата.

Въпреки че Тайван е обособена самостоятелна страна повече от 70 години, ККП продължава да го третира като своя територия, сподели още Корнин, предупреждавайки, че упоритостите на Пекин минават оттатък рамките на Тайван.

„ Ако Китай успее да превземе Тайван, няма причина да имаме вяра, че Китайската комунистическа партия ще спре дотук. Китай също има териториални искания към Филипините, Япония, Виетнам и Индия “, добави сенаторът.

Корнин е един от основателите на няколко протайвански законопроекта в Сената на Съединени американски щати, в това число Закона за партньорство с Тайван, който бе импортиран през юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР