Тайван е дом на някои от водещите световни компании в

...
Тайван е дом на някои от водещите световни компании в
Коментари Харесай

Тайван е оазис за инвестиции в ИКТ сектора

Тайван е дом на някои от водещите международни компании в промишлеността на осведомителните и информационните технологии (ИКТ) и главен снабдител на артикули от индустриалния набор. Голям брой международни марки се възползват от нововъведенията на Тайван, а необятната гама от електронни артикули са замислени или създадени на острова, предава CNN.

От новаторските решения за памет и предпазване до услугите за произвеждане на електроника и технологията за надзор на придвижването, тайванските марки са в основата на най-модерните артикули и процеси.

В знак на икономическа резистентност на Тайван, неотдавна държавното управление увеличи прогнозите си за напредък през 2019 година от 2,19% в миг на 2,46%. В същото време пък прогнозите за напредък в международен мащаб понижават.

Правителството на Тайван също по този начин чака икономическия напредък да доближи 2,58% през 2020 година Икономическата мощност на Тайван може би най-добре се вижда във валутните запаси на острова, които непрекъснато надминават върхове през последните две десетилетия. Чуждестранните запаси доближиха най-високото равнище от 472 милиарда $ през октомври 2019 година и се подреждат измежду най-високите в света.

С рекордно високия експорт от 335,9 милиарда $, Тайван беше на 18-о място в класацията за максимален експортьор в света през 2018 година и на 17-о място за максимален вносител. Островът продължава да укрепва съществуващите търговски връзки и да основава нови, които да са от изгода за частните му предприятия и стопанската система, макар световното комерсиално напрежение.

Пример за това е "Новият модел за икономическо развиване ", признат от Тайван през май 2016 година Той се стреми да усили заетостта посредством поощряване на нововъведенията и да ускори световните и районни връзки. Друг образец е самодейността "Нова политика на юг ", стартирала през септември 2016 година Тя цели да ускори търговията с 18 страни в Югоизточна Азия, Южна Азия и в района на Австралия и Нова Зеландия.

Именно Югоизточна Азия съставлява най-голямата част от износа и директните вложения на Тайван с тези 18 страни. От януари 2016 година до април 2018 година страните от Югоизточна Азия получиха над 86% от износа на Тайван в границите на новата политика.

Инвестиционният поток на Тайван към Югоизточна Азия набъбна със 73% през 2016 година, което прави острова седмият по величина източник на директни задгранични вложения. Освен това, Тайван е член на междуправителствения конгрес на Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС), който предизвиква свободната търговия в района. Тайван също продължава да следи развиването на районната икономическа интеграция и да търси всички вероятни благоприятни условия за присъединяване.

Тайванският съвет за развиване на външната търговия активизира запаси от държавните и индустриалните организации, с цел да помогне на фирмите да разширят своя световен обсег. Съветът ще означи 50-годишнината от основаването си през 2020 година, също инициира специфични планове за развиване на световни пазари за разгръщане на външната търговия, която задвижва стопанската система на Тайван.

Със седалище в Тайпе, екипът на Съвета от 1300 експерти ръководи пет локални офиса и 63 клона по целия свят, предлагайки на тайванските компании необятен набор от услуги като световен маркетинг, поощряване на бранша на услугите, цифров маркетинг и електронна търговия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР