Тайландската комисия за ценни книжа и борси (SEC) преминава към

...
Тайландската комисия за ценни книжа и борси (SEC) преминава към
Коментари Харесай

Добри новини за криптовалутите в Тайланд – регулатор въвежда нови правила

Тайландската комисия за скъпи бумаги и тържища (SEC) минава към по-благоприятни за криптовалутите правила, като по-рано този месец разгласява обновена рамка.

Тайландската SEC контролира криптовалутите по силата на Указа за бизнеса с цифрови активи, като се концентрира върху области като продажби, търговия и първични предлагания на монети (ICO). Предприятията за цифрови активи, работещи в Тайланд, би трябвало да получат лицензи и да съблюдават разпоредбите, избрани от SEC, както е посочено в това разпореждане, съобщи SEC.

Актуализираната рамка на тайландската SEC отстранява рестриктивните мерки за вложителите на дребно за токени, обезпечени с активи, основава нови правила за попечителите и дава на организацията по-голяма роля в мониторинга на бизнеса с цифрови активи.

Премахването на капиталовия предел за вложителите на дребно в цифрови токени, обезпечени с недвижими парцели или инфраструктура, този месец бележи забележителна смяна. Предишните правила лимитираха вложителите на дребно до 300,000 бата (приблизително $8,40) на предложение в ICO, обезпечени с активи.

Очаква се смяната да разшири пазара за по-широк кръг вложители и да поддържа развиването на пазара на цифрови активи в страната.

Актуализацията на SEC също по този начин изисква основаването на профилирани структури за попечителско ръководство на портфейли.

Тези снабдители обаче би трябвало да са дъщерни сдружения на обществено регистрирани компании с опит в региона на сигурното предпазване на скъпи бумаги.

В новите разпореждания се приканва за по-голямо присъединяване на SEC в наблюдението на разширението на бизнеса в бранша на цифровите активи. Компаниите, които желаят да се разрастват, би трябвало първо да получат утвърждение от SEC, като се подсигурява, че проектите им за разгръщане подхождат на регулаторните стандарти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР