Тайфунът Саола достигна Южен Китай преди зазоряване в събота, след

...
Тайфунът Саола достигна Южен Китай преди зазоряване в събота, след
Коментари Харесай

Тайфунът Саола причини минимални щети в Южен Китай

Тайфунът Саола доближи Южен Китай преди зазоряване в събота , откакто близо 900 000 души бяха преместени на безвредно място и по-голямата част от Хонконг и елементи от крайбрежните региони, стопираха работа и образователни занятия,бяха анулирани влакове и някои полети. Щетите обаче наподобяват минимални и някои услуги се възстановиха до следобяд, предава   Асошиейтед Прес.

Междувременно Тайван издаде предизвестие в събота за втори ураган, Хайкуи , който се чака да премине над острова в неделя, преди да продължи към централното китайско крайбрежие.

През последните месеци Китай претърпя едни от най-проливните си дъждове и най-смъртоносните наводнения от години в разнообразни райони, с десетки жертви,.

Метеорологичните управляващи в близкия хазартен център Макао също предизвестиха за наводнения, прогнозирайки, че равнищата на водата може да доближат 1,5 метра в ниските региони в събота сутринта. Трансграничният мост, свързващ Хонконг, Макао и Джухай, беше затворен  . Лидерът на Макао Хо Иат Сенг подреди прекъсване на работата на казината.

Въпреки двата тайфуна, китайската войска организира още учения в петък вечер и рано в събота, с цел да сплаши Тайван . Министерството на защитата на Тайван заяви, че е засекло шест китайски военни самолета и три военноморски кораба към Тайван през последните 24 часа преди 6 часа сутринта в събота.

В него се споделя, че въоръжените сили на острова следят обстановката и са сложили в бойна подготвеност самолети, кораби на флота и наземни ракетни системи. Въпреки това " няма индикации, че китайските кораби или самолети са пресекли междинната линия в Тайванския пролив или са навлезли в зоната за идентификация на противовъздушната защита на Тайван, както постоянно се случва. "

Саола мина навръх юг от Тайван в сряда, преди да се обърне към континентален Китай, като външните й линии удариха южните градове на острова с пороен дъжд. Тайфунът връхлетя и Филипините по-рано тази седмица, прогонвайки десетки хиляди хора в северната част на островите заради наводнения.
 Китай се приготвя за тайфуна
Китай се приготвя за тайфуна " Саола "

Затворени са предприятия, учебни заведения и финансови пазари

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР