Тъй като светът се стреми към постигането на амбициозната си

...
Тъй като светът се стреми към постигането на амбициозната си
Коментари Харесай

Тази „вятърна слънчева кула“ може да произвежда над 234 хиляди kWh електричество годишно

Тъй като светът се стреми към постигането на амбициозната си цел за нулеви въглеродни излъчвания, прекосяването към по-устойчиви форми на произвеждане на сила е неизбежно. В този смисъл преходът към възобновими енергийни източници и електрическа подвижност придобива новост. Той постоянно се смята за най-ефективния метод за справяне с излъчванията, породени от производството и изгарянето на изкопаеми горива.

Представен е по-достъпен способ, който предлага практична форма на произвеждане на слънчева и вятърна сила по едно и също време. Той може да спомогне за поддържането на екосистемата на електрическите транспортни средства, като ѝ помогне да понижи разноските си и въглеродния отпечатък. Наречено Wind & Solar Tower или „ Вятърна слънчева кула “ (WST), това решение дава обещание да генерира впечатляващите 234 154 киловатчаса (kWh) годишно от една апаратура, което подхожда на 1,3 милиона километра шофиране без нездравословни излъчвания.

Технологията и първообраз на WST бяха показани на автомобилното ревю в Детройт през юни, което се организира в Съединените американски щати. Представена като единствената в света хибридна система за произвеждане на електрическа енергия, захранвана и от двата възобновими енергийни източника, тя ще спомага за понижаване на разноските за произвеждане на електрическа енергия дотам, че силата от WST ще е по-евтина от обичайното произвеждане.

Разработването на WST

Джим Бардия от Орландо стартира създаването на WST през далечната 2007 година, като импровизира върху технология, която да направи производството на вятърна сила стабилно за потребление във ферми, а годините на упорита работа водят до сегашния дизайн, който отстранява рестриктивните мерки в продуктивността и употребата на обичайните вятърни турбини с отвесна ос.

Основната философия на дизайна на кулата Wind & Solar Tower е сходна на тази на спортен автомобил, като се дава приоритет на здравината, намаляването на триенето, остатъка и простотата на сглобяването и поддръжката.

Левитационната главина с плаващи лагери е решаващият детайл, който покачва успеваемостта. В мястото на кулата се употребяват мощни магнити, които отстраняват статичните и динамичните напрежения и триенето, което те провокират. Това усъвършенства продуктивността и надеждността. Тази характерност понижава триенето, като в същото време покачва кривата на електрическата мощ.

„ Кулата може да генерира електрическа енергия при ветрове със скорост единствено 8 км/ч, при пориви напразно и при ветрове със скорост до 120 км/ч. “

се споделя на уеб страницата на компанията производител

Самопочистващият се слънчев панел, ситуиран на върха на кулата оказва помощ да се избегне утежняването на продуктивността и спомагателната поддръжка, провокирани от натрупването на нечистотия върху обичайните панели, като също така усъвършенства електрическата ѝ мощ с 38%.

WST се отличава и с модулен дизайн, който може да дава отговор на разнообразни оперативни потребности. Благодарение на модулния дизайн основните съставни елементи могат да се съхраняват в кулата в елементарно заменяеми модули вид „ plug-and-play “. Благодарение на лекотата, с която дефектният модул може да бъде демонтиран и изпратен назад в завода за замяна или ремонт, тази градивна специфичност заобикаля нуждата от комплицирано обслужване на място.

Кулата ще може да зарежда 6 електрическия автомобил по едно и също време и ще създава задоволително електрическа енергия всяка година (при зареждане от 20 kW), с цел да зареди повече от 9400 електрическия автомобил. Оборудването може също по този начин да връща спомагателна сила към мрежата и да я съхранява в батерия с мощ 1008 kW (1 MW – мегават).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР