Тъй като сме в навечерието на Великден, бих искал да

...
Тъй като сме в навечерието на Великден, бих искал да
Коментари Харесай

Кулеба: Като пращате бронежилетки, вие искате да умрем защитени

Тъй като сме в навечерието на Великден, бих желал да отговоря по този начин - по какъв начин може още да се мислим за братя с убийци? Как може да считаме за брат този, който даже в тази свята седмица продължава да убива и да унищожава? Българи, знам, че е мъчно, само че от време на време би трябвало да заемете страна, да заемете страната на истината. Мога единствено да кажа - време е да извършите избор!

Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в Народното събрание по време на формалното разкриване на изложбата "СТОП на войната в Украйна ", проведена от украинското посолство у нас и депутата от "Демократична България " Елисавета Белобрадова.

На откриването участваха министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко и проф. Михаил Станчев от Харковския университет, съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов и водачът на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров. Автори на фотографиите са жители на Украйна, станали очевидци на разрушенията в градовете Чернигов, Буча, Харков и Мариупол.

Съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов откри изложбата с встъпително слово:

“Искам да кажа, че без значение от политическия опит, който имам, се вълнувам доста през днешния ден. (...) България е съпричастна с украинския народ и ще продължи да го поддържа в отбрана на националния суверенитет на Украйна, тъй като тя на процедура води война и за свободата и демокрацията на свободния свят. "

Тези, които желаят, постоянно намират метод

Украинският външен министър съобщи, че войната е миг, когато се вижда какъв брой коства животът.

"Тези фотоси са единствено една капка от всичките премеждия, храброст и кураж на нашия народ. Но в този океан е значимо да бъдем почтени. Колко пъти от началото на войната съм чувал причини за това за какво не може да се помогне на Украйна. Хората, които приказват по този начин, са рационални, само че казусът е, че си играят с нас и са неискрени. Тези, които желаят да оказват помощ, постоянно намират метод ", съобщи Дмитро Кулеба.

Според него всички, които намират мотив за това "да не създадат вярното решение ", работят в поддръжка на експанзията, а по време на война "всеки естествен човек би трябвало да бъде на страната на жертвите, не на агресорите ".

"Надявам се тези фотоси да оказват помощ на някои политици тук и в държавното управление, откакто видят тези лица на войната, да си показват какво претърпяват хората и да решат да оказват помощ. Най-добрият метод да подкрепим Украйна не е да останем неутрални ", сподели украинският външен министър.

Той подсети, че каквито и компликации да има при взимането на решение за пращането на военна помощ в Украйна, всеки ден, в който страната му не получава нужната помощ, с цел да се бие, от ден на ден цивилни и бойци умират и от ден на ден домове се унищожават.

"Призовавам всеки политик да си намерения за това - до момента в който седи в комфортен офис и си разрешава да мисли по този въпрос през политически призми, има хора, които умират от тези безкрайни чуденици ", сподели Кулеба.

Кулеба отговори на два аргумента срещу изпращането на оръжия

"През тези два дни тук чух два аргумента за какво България да не дава оръжия на Украйна. Първият е, че помагате на мира по този начин, а не на войната, а другият, е че украинците и руснаците са братя и не желаете да допринасяте за войната там. Моят отговор на първия мотив е доста елементарен: най-хубавият метод да допринесете за мир е да помогнете на Украйна.

Тъй като сме в навечерието на Великден, бих желал да отговоря по този начин - по какъв начин може още да се мислим за братя с убийци? Как може да считаме за брат този, който даже в тази свята седмица, продължава да убива и да унищожава?

Българи, знам, че е мъчно, само че от време на време би трябвало да заемете страна, да заемете страната на истината. Мога единствено да кажа - време е да извършите избор! ", прикани Дмитро Кулеба.

Украинският външен министър разгласи, че ще остане в България до приемането на явен отговор дали и в случай че да, по кое време Украйна ще получи оръжия и акцентира, че чака да получи отговор още през днешния ден.

"Да, значимо е по време на война да имаш жилетки, само че хора, дано бъдем съществени - в случай че имаш бронежилетка без оръжие, си жертван! По този метод от ваша позиция - вие желаете да умрем предпазени ", сподели Кулеба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР