Тъй като случаите на заразени с новия коронавирус COVID-19 в

...
Тъй като случаите на заразени с новия коронавирус COVID-19 в
Коментари Харесай

Професор по химия разкри какво унищожава коронавируса

Тъй като случаите на инфектирани с новия ковид COVID-19 в света не стопират да нарастват с всеки минал ден и страхът завладява съзнанията на хората, има един известен артикул, който може да бъде от решаващо значение в огромната борба с епидемията от ковид. Това е сапунът - обикновен, античен, на ниска цена и сполучлив способ за битка с вирусите.

Респираторните вируси - като новият ковид и грипът - могат да се популяризират бързо посредством контакт на ръцете – допиране на инфектирана повърхнина и пипане не лицето (устата, носа, очите) след това, написа Vox.

Ето за какво хигиената на ръцете е първа линия във войната против COVID-19. Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Съединени американски щати предлагат да мием ръцете със сапун и вода като главен метод за почистването им.

"Но в случай че няма сапун и вода, потреблението на дезинфектант за ръце с най-малко 60% алкохол също може да помогне " , споделят от CDC.

CDC дава приоритет на сапуна - до момента в който хората се запасяват с дезинфектанти за ръце, като обстановката става все по-абсурдна... Вече е по-трудно да намерите дезинфектант за ръце от игла в купа сено. Дезинфектантът за ръце, съдържащ над 60% алкохол, е сполучлив против COVID-19 и е добър вид, когато наоколо няма мивка.

Сапунът във всякаква форма и тип - течен, корав, ароматизиран и впрочем маркетингови версии - е по-мощен и по-ефективен против ковид от дезинфектанта за ръце. Трябва да го използваме колкото е допустимо по-често.

Това е по този начин, тъй като когато миете ръцете си със сапун и вода, не просто отмивате вирусите от ръцете си в канализацията. Вие в действителност унищожавате вирусите и ги вършиме безобидни. Сапунът работи "почти като отряд за разрушение, който смъква една постройка, като разрушава всичките тухли " , споделя Пали Тордарсън от Университета на Нов Южен Уелс.

Професорът по химия разгласява информация за чудесата на сапуна в Туитър – той е ефикасен палач на COVID-19 и е значимо да сапунисвате ръцете си най-малко 20 секунди.

Източник: ladyzone.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР