Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази

...
Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази
Коментари Харесай

КНСБ с акция за пенсиите. Иска голяма промяна

Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази година или най-късно от 1 януари следващата година. За това ще упорства КНСБ пред междуведомствената работна група, която разисква разновидностите за плануваното от ръководещите нарастване на пенсиите.

В момента оптималната пенсия е 1500 лв. и към 34 000 души са наранени от това ограничаване.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че синдикатът желае идното нарастване на пенсиите от 1 юли да бъде диференцирано съгласно техния размер.

" Някой може да твърди, че е незаслужено, само че единствено по този метод можем да интегрираме тези прословути 60 лв. безболезнено в общият размер на пенсията, без някой да остане с по-малък общ приход, отколкотко получава в този момент преди първи юли. И това би трябвало да стане ясно на политиците, че най-сетне тази вакханалия с даването пари на калпак би трябвало да спре, би трябвало да се върнем към главният принцип на пенсионната система: принос-права, с цел да възстановим доверието на младите ", разяснява Пламен Димитров пред БНР.

Социалният министър Георги Гьоков разгласи през седмицата, че се разискват над 10 разновидността за нарастване, като той предлага то да е с 10 % от 1 юли, да има ново покачване от 1 октомври и да продължи изплащането на добавка от 60 лв. поради инфлацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР