„Таван на цените на някои регулирани стоки е европейска практика.

...
„Таван на цените на някои регулирани стоки е европейска практика.
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП предлага намалени ДДС ставки на горивата и на основните храни

„ Таван на цените на някои контролирани артикули е европейска процедура. Хубаво е, че сътрудниците ни в обединението демонстрират ангажираност по тези инфлационни ограничения и мисля, че българската страна ще излезе с положителни такива.” Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Nova News.

„ Намаляване Данък добавена стойност на горивата, както и на храните – тук дори се разискват и нулеви ставки. Това са все неща, от които българските жители имат потребност и тези промени биха ги усетили по джоба си”, сподели още той и акцентира, че в случай че се понижи Данък добавена стойност за храните това ще окаже въздействие на цените на главните такива и надлежно крайните консуматори ще заплащат по-малко.

Ченчев бе безапелационен, че даването на военна помощ за Украйна е алена линия за Българска социалистическа партия и социалистите утвърждават само даването на филантропична помощ. „ Аз бих призовал за една доста добре премислена позиция на българската страна, тъй като това е един доста сериозен политически въпрос”, приключи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР