Таван на цените на горивата най-вероятно ще има още през

...
Таван на цените на горивата най-вероятно ще има още през
Коментари Харесай

Нинова: Таван на цените на горивата ще има още през есента -

Таван на цените на горивата най-вероятно ще има още през есента. Рано или късно това ще се случи. Това изрично мнение изрази вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова пред бТВ.

Тя подлага на критика някогашния министър председател Бойко през вчерашния ден, че в случай че бъде формирано държавно управление в границите на това Народно заседание, газът ще нарастне с 32%. Освен това водачът на ГЕРБ настоя в Народното събрание да се внесе предложение за таван за цената на литър гориво на 2.70 лева, а всяка стойност над тази ще е спекулативна.

Днес Нинова сподели, че Българска социалистическа партия към този момент е предложила сходна мярка, само че тогава ГЕРБ са я определили като социализъм.

" Иска ми се, когато Бойко Борисов каже нещо, най-малко 24 часа да държи на мнението си ", иронично подхвърли тя.

По думите на социалист №1 предлагането им не е срещнало схващане и от съдружните сътрудници от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", а " ИТН " е запазила безмълвие. Политическа партия и Демократична България се стимулирали, че в случай че падне таванът на цените, ни чака скок, който няма по какъв начин да се удържи.

" Важно е да довършим това, което започнахме, и това, което не можахме да направим “, разгласи още Нинова.

По думите ѝ в случай че третият мандат отиде при Българска социалистическа партия, те ще договарят с всички без ГЕРБ, ДПС и „ Възраждане “. Дори диалози с Има Такъв Народ не са изключени.

" Ще се опитаме да убедим партиите с самообладание, разсъдък и причини. През цялото време го правихме, тъй като споровете сред Политическа партия и Има Такъв Народ не са от последния месец ", посочи Корнелия Нинова.

Тя посочи, че изискването, което е сложила групировката на Слави Трифонов, Кирил Петков и Асен Василев да не вземат участие в идващ кабинет, не е подходящо. Според нея " такива условия са неприемливи ", би трябвало да се приказва върху програмата, която е направена и е " доста добра ".

Нинова уточни две неточности в досегашното съдружно ръководство - съдружното съглашение и нарушената връзка. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР