Татяна Патиц - един от легендарните супермодели на 80-те и

...
Татяна Патиц - един от легендарните супермодели на 80-те и
Коментари Харесай

Тъжно. Почина легендарен супермодел

Татяна Патиц - един от именитите супермодели на 80-те и 90-те, си отиде единствено на 56 година, оповестиха международните медии.

Агентът й е коментирал, че тя е умряла от заболяване без да дава повече детайлности.
-->
Родена в Хамбург от майка естонка и татко немец, Татяна се реалокира със фамилията си в Сканьор - идиличен морски град в южната част на Швеция, когато е напълно дребна.

През 1983 година, когато е на 17, взе участие в конкурс за модели и се класира трета в Швеция. Наградата е пътешестване до Париж и контракт за лимитирано време. Но, както написа Vogue през 1988 година, " една звезда не се ражда бързо " - Татяна не намира работа в продължение на една година.

И тогава се появява Питър Линдберг - приказният кръстник на кариерата на Патиц. Германският фотограф, прочут с неретушираните си изображения и желанията си към " натурален " хубав външен тип, ще снима Татяна за известния кадър " Бели ризи: Шест супермодела, Малибу " през 1988 г. и след това още веднъж за корицата на супермоделите на английския Vogue от януари 1990 година

Когато Джордж Майкъл видял това издание, той поканил същия състав от девойки да се появят в неговия музикален видеоклип " Freedom " 90 ", който ги трансформира в безспорни икони.

" Татяна постоянно е била европейският знак на изискан ", спомня си Ана Уинтур, основен шеф по наличието на Condé Nast и световен публицистичен шеф на Vogue. " Тя беше доста по-малко забележима от своите колежки - по-загадъчна, по-възрастна, по-недостижима - и това имаше своята прелест. "

" Никога не продадох душата си ", сподели Татяна в изявление през 2020 г. 

Синът на Патиц Джона Джонсън последва стъпките й и стана модел, даже театралничи с майка си за Vogue. Тя сподели пред изданието през 2022 година, " Джона е моят източник на благополучие ".

Последната поява на Патиц на аления килим беше с него на Tribute to Bambi в Берлин, Германия, предишния октомври.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР