Търсят се нови директори на 38 училища в Пловдив и

...
Търсят се нови директори на 38 училища в Пловдив и
Коментари Харесай

Търсят нови директори на 38 училища в Пловдив и областта

Търсят се нови шефове на 38 учебни заведения в Пловдив и региона, от тях 12 са в Пловдив, видя кореспондент на Plovdiv24.bg. Четири от местата са в Асеновград и две в Сопот. Националната комерсиална гимназия също търси нов шеф, както и ПГ по превоз и строителни технологии " Гоце Делчев ", ПГ по архитектура, строителство и геодезия " Архитект Камен Петков ", ПГ по машиностроене и ПГ по електротехника и електроника.

Останалите места са най-много в междинни и съществени учебни заведения.  Длъжностите са конкурсни и са оповестени на уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието със заповед на началника Антоанета Пакова.

Изискванията към претендентите за заемане на длъжността са да са български жители, жители на друга страна, членка на Европейския съюз или на друга страна страна по междудържавна конвенция, дълготрайно пребиваващи в страната жители на трети страни, получили право на достъп до пазара на труда в Република България при изискванията и по реда на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност или дълготрайно и непрекъснато пребиваващи в страната непознати граждани; oа не са сложени под запрещение; oа не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент без значение от реабилитацията; oа не са лишени от правото да упражняват професията; да не страдат от болести и отклонения, които заплашват живота и здравето на децата и учениците, избрани с Наредба № 4 от 2016 година за болесттите и отклоненията, при които не може да се заема служба на педагогичен специалист; да имат не по-малко от 5 години училищен стаж; да имат тапия за висше обучение с образователно-квалификационна степен " магистър “ в съответното на длъжността професионално направление според Класификатора на областите на висше обучение и професионалните посоки и професионална подготовка, която да разрешава на претендента да образува норма на преподавателска работа.

Конкурсът ще се организира в два стадия: писмен изпит, който включва решение на тест и решение на проблеми и отбрана на идея за стратегическо ръководство на институцията.

Документите се подават от 08.07.2022 година до 17:30 часа на 08.08.2022 година в това число в Регионално ръководство на образованието - Пловдив, или на електронната поща на РУО.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР