Търсят се доброволци! С този апел се обърнаха вчера от

...
Търсят се доброволци! С този апел се обърнаха вчера от
Коментари Харесай

След апела на ВМА: Над 30 души искат да станат доброволци в болницата

Търсят се доброволци! С този зов се обърнаха през вчерашния ден от Военномедицинската академия към всеки, който би могъл да им помогне в битката с COVID-19. Освен от студенти по медицина, по здравни грижи и специализанти, в болничното заведение имат остра потребност и от доброволци, които да оказват помощ със санитарно-хигиенната активност. Апелът беше насочен в сряда сутринта, а през днешния ден към този момент над 30 искащи са откликнали на апела, оповестява.

Лили Иванова е студент по медицина и е доброволец в болничното заведение към този момент над година и половина.

" От името на управлението на ВМА желая да благодаря за помощта, която в действителност е значима за нас. Не е нужно хората да бъдат медицински лица, с цел да оказват помощ на екипите ", изясни тя.

Сред деклариралите подготвеност да се включат в поддръжка на медиците са инженери, юристи, готвачи и учители.

" Всеки, който има предпочитание, в действителност може по всевъзможен метод да ни помогне и ще оценим това ", добави Иванова.

Желаещите, които не са медицински лица, ще се включат в хигиенно-санитарната активност и ще оказват помощ на болните, като ги хранят или просто да си поговорят с тях.

От студентите по медицина ще се чака да оказват помощ на сестрите и лекарите. Лили, да вземем за пример, приема пациенти, оформя документи и се грижи за пациентите.

" Беше ме боязън, най-много от това да не заразя фамилията си. Това е динамична и забавна компетентност за мен. А тези хора се нуждаят някой да им помогне. Не скърбя за решението си ", показа доброволецът във ВМА.

Всеки, който има предпочитание да помогне на екипите на болничното заведение, може да написа на е-mail: [email protected]. Няма закрепено работно време, а всеки може да се включи, когато може.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР