Търсят се доброволци медици от района около Видин, които да

...
Търсят се доброволци медици от района около Видин, които да
Коментари Харесай

Лекари доброволци ще работят в болницата във Видин


Търсят се доброволци медици от региона към Видин, които да отидат да работят в болничното заведение в града, заяви ръководителят на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски. Във видинската болница има инфектирани 33 медицински лица, което е 10% от личния състав и това основава риск от проблем в обслужването на популацията в града. Още през вчерашния ден здравният министър е пуснал питане до прилежащите области, с цел да може да се попълнят неналичията от медицински личен състав.

Стана ясно още, че трима пасажери от полет 462 на „ България Еър “ от Амстердам до София са с ковид. Щабът и РЗИ записват и търсят контактните им лица. Държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев прикани всички пасажери от полета да се свържат със здравните управляващи, с цел да бъдат вероятно тествани. Става въпрос за общо 95 души, като техните адреси към този момент са известни и те се търсят.

Във връзка със инфектираните в дома за остарели хора в с. Гара Орешец, там ще бъдат изпратени в допълнение обществени служащи, ще бъдат отпуснати и още защитни средства за личния състав.

Засега хората от вкъщи, които са открити с ковид,.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР