Търси се балансът между по-чиста околна среда, запазване на работните

...
Търси се балансът между по-чиста околна среда, запазване на работните
Коментари Харесай

Донев и Христов уверяват синдикатите, че не са се отказали да променят ПВУ

Търси се салдото сред по-чиста околна среда, опазване на работните места и качеството на живот на хората във въглищните региони, както и да бъде съхранена позицията на България на енергийната карта в Европа.

Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев по време на среща с управленията на КНСБ и на КТ " Подкрепа ". В диалозите в Министерския съвет участваха и вицепремиерът Атанас Пеканов, министърът на енергетиката Росен Христов и двамата му заместници Ива Петрова и Еленко Божков. Темата на срещата бе по отношение на което задължи служебния кабинет да предоговаря националния ни План за възобновяване и резистентност в частта " Енергетика ".

По този въпрос държавното управление води деен разговор с Брюксел, а Пеканов и Христов са в непрекъснат контакт с Европейската комисия, увери Гълъб Донев. Той означи, че макар сложността на договарянията, вицепремиерът и енергийният министър поставят поредни старания да показват пред Брюксел всички причини на страната ни по проблема.

В идващите три седмици Европейска комисия чака да представим съответни оферти и стъпки за повишаване на зелената сила в енергийния ни микс, съобщи Донев. На собствен ред Христов срещна представителите на синдикатите с диалозите, които е водил в Брюксел през миналата седмица. По думите му европейските ни сътрудници одобряват положително концепцията за консолидиране на плановете по ПВУ, новата стратегия RepowerEU и териториалните проекти в обща цел за зелен преход. Работата по съответните стъпки, които България би трябвало да показа на Брюксел в най-кратки периоди, продължава, увери Христов.

Синдикатите от своя страна показаха поддръжка  относно позицията на служебния кабинет при договарянията с Европейската комисия и обявиха подготвеност да продължат градивното си съдействие с държавното управление по този значим въпрос за страната ни.
 Христов: Трудно ще бъде предоговарянето на ПВУ, само че няма да се откажем
Христов: Трудно ще бъде предоговарянето на ПВУ, само че няма да се откажем

Предстоят договаряния със синдикати и локални общности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР