Испанският премиер Педро Санчес обяви, че няма да подава оставка

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви, че няма да подава оставка
Коментари Харесай

Педро Санчес: След внимателно обмисляне реших да остана на премиерския пост

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи, че няма да подава оставка и ще остане на поста.

„ Реших да остана “, сподели той в дълго чакано обществено послание след петдневно безмълвие.

Припомняме ви, че 52-годишният политик обмисляше дали да подаде оставка поради следствие за корупция в бизнес делата на брачната половинка му, което той назова " политически ход ", ориентиран против неговото държавно управление.

На 24 април испански съд стартира следствие против брачната половинка на премиера Бегона Гомес по съмнение за рушвет.

Краткото изказване на съда пристигна няколко часа, откакто онлайн новинарският уебсайт El Confidencial заяви, че следователите изследват връзките на Гомес с няколко частни компании, които са получили държавно финансиране или са спечелили публични поръчки. Разследването е обвързвано с хипотетичните връзки, които Гомес е имала с испанската туристическа група Globalia, която има Air Europa. Самата Гомес не заема обществена служба и не обича да бъде показвана в медиите.

На 28 април хиляди поддръжници на испанския министър-председател проведоха протест улиците на Мадрид, с цел да го поддържат.

Привърженици на социалистите пътуваха с рейсове от цялата страна, с цел да участват на проява в поддръжка на Педро Санчес пред централата на партията му в столицата, скандирайки " Педро, не се предавай " и " Не си самичък "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР