Търсенето на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 Триумф е толкова голямо,

...
Търсенето на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 Триумф е толкова голямо,
Коментари Харесай

Süddeutsche Zeitung: ЗРК С-400 "Триумф" са сред най-търсените стоки в света

Търсенето на съветските зенитно-ракетни комплекси С-400 „ Триумф ” е толкоз огромно, че даже представител на компанията-производител „ кокетливо ” декларират: опциите за произвеждане на тези системи не са безкрайни, написа немският вестник Süddeutsche Zeitung в своята обява Begehrte Ware aus Russland. Изданието припомня, че преди половин година бе подписана договорка с Китай за продажба на ракети С-200. Преди това бе контрактувано доставката за Индия. Последните две покупко-продажби са с Турция и със Саудитска Арабия.

Според съветника на съветския президент Владимир Кожин, за съветския ЗРК към този момент се построила цяла редица – интерес проявявали от Югоизточна Азия, от Близкия изток и от „ някои други страни”.

Турция като страна от НАТО демонстративно дава да се разбере, че се отхвърля от американската военна помощ, само че този „ акт на политическо неподчинение” не би имал смисъл без военните прерогативи на съветското оръжие.

„ Модернизираната мобилна система С-400 – в действителност цяла група от пускови установки – е считана за доста ефикасна, защото може да захваща и автоматизирано да нападна най-различни цели: изтребители, летящи високо разследващи самолети като Awacs, дронове и даже невидими бомбардировачи” – написа създателят.

Оръжейният специалист и някогашен полковник Волфганг Рихтер смята, че съветските С-400 принадлежат към „ лидиращите артикули на интернационалния пазар”. „ Те са по-точни от американските системи „ Пейтриът”, които ги има в Германия, - установи той. – И са доста по-евтини.”

„ Впрочем различен член на НАТО – Гърция – към този момент купи съветски ракети С-300, само че по-незабележимо, в сравнение с в този момент Турция” – отбелязва изданието.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР