Полицията преби и арестува няколко демонстранти на пропалестински протест в

...
Полицията преби и арестува няколко демонстранти на пропалестински протест в
Коментари Харесай

Нюйоркската полиция насилствено арестува пропалестински протестиращи, отбелязващи Накба

Полицията преби и арестува няколко стачкуващи на пропалестински митинг в Бруклин в Ню Йорк при последното потушаване на гласове, говорещи против войната против Газа в Съединените щати.

Протестиращите се събраха в събота в квартал Бей Ридж в югозападен Бруклин, дом на огромна мюсюлманска общественост, в това число хора от палестински и йеменски генезис.

Мирният митинг за отбелязване на Накба – етническото пречистване на стотици хиляди палестинци през 1948 година – продължи няколко часа измежду засилено полицейско наличие, като чиновници се опитваха да попречат на марша.

„ Протестиращите започнаха да маршируват по улицата и малко по-късно полицейското ръководство на Ню Йорк влезе от странична улица и стартира да сграбчва хора на инцидентен принцип “, сподели Кейти Смит, публицист на свободна процедура, който беше на мястото, сподели пред Al Jazeera.

„ Те бяха повалени на земята и постоянно бяха задържани от голям брой служители на реда, които ги биеха, удряха ги с юмруци по горната част на тя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР