Търсенето на частни бункери в Европа расте на фона на

...
Търсенето на частни бункери в Европа расте на фона на
Коментари Харесай

От февруари насам 4 пъти повече поръчки за частни бункери у нас

Търсенето на частни бункери в Европа пораства на фона на войната в Украйна. Само у нас от февруари месец насам поръчките на бомбоубежища бележат растеж от 400 %. Това съобщи в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria On Air основният управител на Bunker BG - Десислав Панов.

" Клиентите ни към този момент ни питат за нещо готово. Може би желаят да могат да се скрият бързо, поради обстановката в Украйна. А първоначално ни търсеха с концепцията да изградят бункер за няколко години, който да оставят за поколенията си ", съобщи Панов.

Така или другояче, концепцията на компанията е да прави бункери най-вече като предварителна защита, а не като отбрана за апокалиптични събития. Всичко стартира в разгара на пандемията - през май 2020 година като стартъп.

" Замислихме се над това по какъв начин можем да се предпазим от бедствия, безредици, радиокативни и химичеки повреди, естествени катаклизми и военни дейности. Пандемията беше катализаторът, в който искахме оптимално бързо да стартираме и осъществяваме концепцията си ".

Частните бункери на българския стартъп са от най-високо софтуерно равнище, като оферират и филтриране на въздуха. Средните цени са като на двустаен апартамент в София, а процесът по построяването може да отнеме от месеци до години. 98 00 евро е цената на така наречен базов бункер. В взаимозависимост от допълненията и екстрите цената може да доближи 150 000 евро.

Колкото до това какъв е профилът на средностатистическия български покупател на частен бункер, Десислав Панов разяснява това по този начин.

" Това е един естествен българин, който може да си разреши да си закупи апартамент в София ", споделя основният управител на Bunker BG.

От компанията оферират направата и на така наречен " паник стаи ", оборудвани също с най-високи равнища на отбрана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР