Търсачката Google започна да индексира URL-адресите от кореспонденцията на потребителите

...
Търсачката Google започна да индексира URL-адресите от кореспонденцията на потребителите
Коментари Харесай

Ето и един обрат: потребителските разговори с Google Bard станаха публично достъпни

Търсачката Гугъл стартира да индексира URL-адресите от кореспонденцията на потребителите с Bard. По-специално тези, които са задействали функционалността „ Споделяне “ и са препратили връзки с резултатите от връзката с бота на някой различен.

SEO консултантът Гаган Готра откри, че всеки може да откри диалозите на други хора с чатбота Гугъл Bard непосредствено посредством фирмената търсачка.

Гугъл индексира URL-адресите на диалозите с Bard и ги класира при някои поръчки за търсене, споделя той. В резултат на това, всеки може да откри диалозите на другите хора с чатбота посредством търсене в Гугъл. Същевременно, персоналните данни на самите консуматори не са посочени, само че текстът на кореспонденцията може да съдържа поверителна информация.

Gotra показа скрийншот, показващ персоналните диалози сред консуматори и Bard, с молба за съвет по какъв начин да разпознават видрите в Сингапур и по какъв начин да употребяват Bard, с цел да подобрят писането си. Щракването върху тези линкове ще води потребителите до исторически запис на диалога на различен консуматор с Бърд по тематиката.

Потребителите подлагат на критика Гугъл, тъй като мнозина считат, че даже и с функционалността за шерване, хората желаят да споделят резултатите от диалозите си с Bard с съответен човек, вместо да ги вършат обществено налични в Интернет.

Питър Лиу, откривател в притежавания от Гугъл DeepMind AI, означи, че резултатите от търсенето включват линкове към чатове на хора, които са употребявали функционалността „ Споделяне “. Потребителите обаче бяха възмутени, че в този случай достъп би трябвало да имат единствено тези, на които са изпратени линковете, а не целият интернет.

Гугъл бързо реагира на информацията и я поправя. Към момента на писане на новината Гугъл към този момент беше спрял да индексира кореспонденцията с „ бърд “ и да я демонстрира в резултатите от търсенето.

„ Bard разрешава на хората да споделят чатове си, в случай че желаят. Не желаеме тези чатове да бъдат индексирани от търсачката на Гугъл. В момента работим, с цел да блокираме тяхното индексиране “ — споделят от Гугъл.

Вероятно ще ви бъде забавно да научите, че по-рано Meta показа нов изкуствен интелект, който скоро ще се появи в Instagram, Фейсбук, WhatsApp и други артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР