Търновският художник Веселин Симеонов и пловдивчанинът Христо Бозуков откриват съвместна

...
Търновският художник Веселин Симеонов и пловдивчанинът Христо Бозуков откриват съвместна
Коментари Харесай

Бозуков от града на тепетата реди изложба с колега от града ...

Търновският художник Веселин Симеонов и пловдивчанинът Христо Бозуков откриват взаимна галерия „ Плюс/Минус - Завръщането “ на 3 септември от 18,30 часа в „ Mariq Luiza Gallery “. Това се случва 7 години, 4 месеца и 1 ден след първия им общ план. Бозуков и Симеонов се разказват като „ художник от града на тепетата и създател от града на паветата”.

„ Учили сме в един випуск. Познаваме се от първия ден на нашето студентство, работили сме дружно, а сме противоположни като характер”, споделя Веселин Симеонов. Той ще изложи в Пловдив към 20 живописни произведения. Пловдивчанинът Христо Бозуков е доста деен през тази година. Това е третата му галерия в България от месец януари насам. Той ще изложи в „ Mariq Luiza Gallery “ 3 маслени платна и към 20 черно-бели рисунки.

Изложбата е продължение на тяхната първа взаимна изява, която се споделя „ Плюс-минус”. Завръщането демонстрира по какъв начин са се трансформирали създателите като създатели. Това е трета галерия в България за Христо Бозуков тази година. Той демонстрира 3 маслени картини огромен формат, а другото са черно-бели рисунки.

„ Изложбата „ Плюс/Минус - Завръщането “ не се концентрира върху творбите в нея, а върху представящите ги персони - характерности, с изразено единение на противоположности в своята същност, което носи силата на смяна. Диалектиката учи, че сред противоположностите няма непреодолима стена и те могат да се трансформират една в друга”, изясняват от галерията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР