Търновград измъкна драматичен успех срещу гостуващия Васил Левски (Нови Пазар)

...
Търновград измъкна драматичен успех срещу гостуващия Васил Левски (Нови Пазар)
Коментари Харесай

С гол в последната минута Търновград измъкна победата срещу Васил Левски в женския хандбален шампионат

Търновград измъкна трагичен триумф против гостуващия Васил Левски (Нови Пазар) с 19:18 (10:10) в последната среща от петия кръг на женското хандбално състезание. Великотърновки завоюваха оспорвания дуел сред двата новака в елита след надвит гол на Екатерина Стефанова от 7-метров углавен удар 45 секунди преди края и  с 6 точки се утвърдиха на третото място в класирането.

Гостенките имаха последна офанзива, в която водещата реализаторка на отбора Боговеста Йосифова получи контузия на коляното и те по този начин и не съумяха да насочат удари към вратата на Гергана Александрова.  
 
Най-резултатна за домакините беше Деница Иванова с 6 попадения, Петя Кръстева добави 5, а Стефанова приключи с 4.

Йосифова приключи с 6 гола за отбора от Нови Пазар.

По-рано през днешния ден Етър 64 се наложи над гостуващия Свиленград с 28:24 (13:10) в друга среща от кръга.

С триумфа над вицешампионките от предишния сезон  великотърновки се утвърдиха на върха в женското хандбално състезание с 8 точки.

Домакините започваха нерешително и позволиха закъснение от 2:4 след първите пет минути, само че със серия от четири следващи гола стигнаха до поврат за 6:4. В следствие гостенките направиха 6:6, а равенството се резервира до 8:8 в 20-ата минута, след което до почивката Етър съумя да натрупа преднина от 13:10.

Домакините стартираха по-добре след почивката. Те усилиха задатъка си до 20:15 в 38-ата минута и до края не разрешиха да бъдат настигнати, като в игра се включиха всички състезателки, поради което гостенките съумяха да понижат малко изоставането си в резултата.

С по 9 гола за домакините изпъкнаха Миглена Христова и Мария Спиридонова, а 8 добави Александра Замишляк.

Кристина Миланова с 9 попадения беше най-хубава  а Свиленград, който остана трети в класирането с 4 точки и мач по-малко.

Шампионът Бяла завоюва гостуването си на последния Сливница с 38:30 (21:15) и с 6 точки заема второто място в подреждането.

Срещи от петия кръг на женското хандбално състезание:

Етър 64 - Свиленград           - 28:24 (13:10) 

Сливница - Бяла                   - 30:38 (15:21)
Т
ърновград - Васил Левски - 19:18 (10:10)

В класирането води Етър 64 с 8 точки (5 изиграни мача),  пред Бяла с 6 точки (4), Търновград с 6 точки (4 мача), Свиленград с 4 точки (4), Васил Левски с 2 точки (4) и Сливница с 0 точки (5).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР