Тържеството, посветено на 108-ата годишнина от рождението на поета-революционер Никола

...
Тържеството, посветено на 108-ата годишнина от рождението на поета-революционер Никола
Коментари Харесай

Българското училище “Никола Вапцаров в Никозия чества своя патронен празник за първи път с химн и знаме

Тържеството, отдадено на 108-ата годишнина от рождението на поета-революционер Никола Вапцаров, събра за пета поредна година деца, учители, родители, наши сънародници, само че за първи път пред възпитаниците и гостите мина учебното знаме и звуча учебният химн „ България едничка ”. Автор на неговия текст е учебният началник Веселка Прокопиева , а музиката е дело на Таня Виткина , преподавател и живописен началник на учебната вокална група „ До-ре-ми ”, която извърши песента. Дизайнът на учебното знаме е направен от Весела Попова, член на Родителския съвет към учебното заведение.

Младите вапцаровци развълнуваха всички присъстващи с рецитала по стихове на своя патрон, а театралната група показа драматизация, където в ролята на поета и неговата майка се превъплътиха възпитаници.

Училище „ Никола Вапцаров ” към Съюза на българите в Кипър бе намерено през 2013 година и сега е най-голямото българско учебно заведение на острова – в него се образоват 180 деца.

Президентът Румен Радев при визитата си в Кипър в края на ноември особено означи родолюбивата активност на 10-те български съботно-неделни учебни заведения на острова и благодари на всички наши сънародници, отдадени на идеята за опазване и продължение на българския език, просвета и дух зад граница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР