Тържествено честване на 109-ата годишнина от обявяването на Независимостта на

...
Тържествено честване на 109-ата годишнина от обявяването на Независимостта на
Коментари Харесай

София отбеляза 109 години от обявяването на Независимостта на България

Тържествено честване на 109-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България имаше в днешната столица на България. На площад „ Княз Александър I” пред Паметника на Независимостта беше маркиран празничният ден.
В програмата участваха духов оркестър, хорова асоциация, фолклорен танцов отбор. Имаше гвардейци, бяха поднесени и венци.
С оповестяването на Независимостта беше изпълнен заветът на Васил Левски да се наредим дружно с другите европейски нации, сподели заместник-кметът на Столична община доцент доктор Тодор Чобанов в словото си. Той означи, че датата е забележителна, една от най-важните в българската история. „ На този ден преди 109 години България още веднъж стана суверенна държава”, сподели зам.-кметът, съобщи БГНЕС.
Той означи, че оповестяването на Независимостта е реализирано не със силата на оръжието, а със средствата на дипломацията и деликатното обсъждане на всяка стъпка, с доста неуморна работа на интернационалната сцена. „ Обединени към националната си идея, българите доказахме на Европа и света волята на нашия народ, защитихме националното си достолепие. Нека си припомняме по-често тези събития, с цел да ги имаме за образец и през XXI век”, сподели Чобанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР