Търговците от хърватския курорт Пула откриха нов начин да печелят

...
Търговците от хърватския курорт Пула откриха нов начин да печелят
Коментари Харесай

Хърватска сладкарница продава весели сладоледи с канабис

Търговците от хърватския курорт Пула откриха нов метод да печелят клиенти. В една от сладкарниците в туристическия комплекс преди към две седмици е стартирала продажба на сладолед с марихуана.

Веселият десерт се популяризира като средство за възстановяване на настроението, пишат локални осведомителни портали.

Според собственичката на заведението Желка Домазет в хранителният артикул си е напълно законен, защото се подготвя от брашно от коноп. Същевременно измежду съставените елементи му могат да бъдат открити и типичен съставки за сладолед като мляко, захар, сметана.

Веселият сладолед на Желка Домазет се е трансформирал в същински шлагер измежду туристите и те с огромно любознание го пробват. Въпреки това мнозина оставят предубедени към студения десерт и не смеят да се разхладят с него.

Собственичката на хърватската сладкарница споделя, че когато посетителите влязат в заведението и открият сладолед с марихуана, реагират много бурно.

 сладолед

Започват да се смеят, като го купят. Мислят, че правят нещо неразрешено, само че в действителност не е по този начин, изяснява Домазет и съпоставя сладоледа си със сладкишите от маково семе, от което също се създават опиуми.

Желка споделя и по какъв начин се родила концепцията за нетрадиционното лакомство. Тя търсела метод да притегли клиенти в заведението, като в същото време им предложи нещо друго и грабващо.

Разбира се, нейното решение повлияло удобно на рекламата на сладкарницата и нейната популярност се понесла бързо.

Все отново Желка Домазет не е единствената производителка на сладоледи с канабис, тъй като историята помни и други такива случаи.

Още преди пет години стана ясно, че в аптечната мрежа на щата Калифорния, Съединени американски щати, е пуснат сладолед с марихуана, като продуктът е използван за лечебно средство. Поради тази причина той може да бъде закупен само против рецепта от доктор.

Марихуаната оказва помощ при рак, епилепсия, СПИН и глаукома, обявиха тогава медицинските експерти, като подчертаха, че канабисът не може да реши здравословните проблеми на пациентите, само че притъпява болката им и им оказва помощ по-лесно да понесат следствията от съответното заболяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР