Търговците от граничния турски град Одрин печелят от срива на

...
Търговците от граничния турски град Одрин печелят от срива на
Коментари Харесай

Българи печелят от кризата с турската лира

Търговците от граничния турски град Одрин печелят от срутва на турската лира по отношение на $ и еврото, споделя кореспондентът на БНР Нахиде Дениз. Клиенти от България и Гърция тези дни безусловно заливат магазините и пазарите.
Българите се възползват от високия курс на лв. по отношение на турската национална валута. Особено огромен е напорът към петъчния пазар Улус.

На пазара се оферират всевъзможни артикули, от облекла до хранителни артикули, кухненски предмети, перилни препарати, до плодове и зеленчуци. Много от предлагани стоките са маркови, само че защото се продават на сергии навън, са доста по-евтини спрямо бутиковите магазини. " Голям благодат имаме тези дни ", споделя Бюлент Реисоглу, ръководител на задругата на еснафите от пазара Улус.

" Ние сме от Хасково. Почти всяка седмица идваме да пазарим в Одрин, тъй като е по-евтино спрямо България. Тук има артикули за всеки джоб, по тази причина ни е преференциално. Продават ни и против левове. Особено в този момент, когато спадна турската лира, за същите пари купуваме два пъти повече стока. Купуваме си всичко от тук - зеленчуци, плодове, сирене, маслини, перилни препарати и други Обикновено идваме с децата и с мъжа ми. Отбиваме се и в българските църкви да запалителен свещички, хапваме вкусно в многочислените гостилници и по-късно се прибираме. С напазаруваното отсам изкарваме цяла седмица ", споделя Маргарита Динева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР