Търговците на цветя негодуват срещу благотворителната инициатива на редица училища

...
Търговците на цветя негодуват срещу благотворителната инициатива на редица училища
Коментари Харесай

Цветарите недоволни от инициативата дарение вместо цветя в първия учебен ден

Търговците на цветя недоволстват против благотворителната самодейност на редица учебни заведения и детски градини, в която приканват родители и възпитаници да не купуват букети, а парите за цветя да дарят в помощ на потърпевшите села в Карловско след наводнението там.

Има ли отлив от покупките на цветя за 15 септември и по какъв начин браншът приема апелите за дарения вместо букети?

Ето какво споделиха пред БНР Славка Василева – цветар със 17-годишен стаж зад тила си, както и шестокласничата Беатрис Иванова и майка й Боряна Антонова:

" Подаряването на цветя не е единствено една търговия, едно замогване за цветарите. Това си има и образователен миг. Детето се учи да почита и да подарява наслада и почитание. От там нататък това е и наша работа, наша издръжка. ", съобщи Славка Василева.

По думите й се усеща резултатът от апелите за отвод от цветя, най-много като въодушевление у хората, което се основава.

За първия образователен ден във Варна се купуват най-вече по-бюджетни букети, на суми от 5 до 10 лева. Слънчогледите и розите са най-предпочитани.

Повечето родители са безапелационни, че ще спазят традицията и ще изпратят децата си през днешния ден с цвете на учебно заведение. А съпричастността към потърпевшите от наводнението в Карловско е нещо напълно друго, което не трябва да се обвързва с лишаването от знак на благодарност и почитание към учителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР