Търговци на автомобили в Дупница, където има десетки автокъщи, са

...
Търговци на автомобили в Дупница, където има десетки автокъщи, са
Коментари Харесай

Собствениците на автокъщи в Дупница са притеснени за бизнеса си

Търговци на коли в Дупница, където има десетки автокъщи, са обезпокоени, че след нарастването на налозите на старите коли, все по-малко хора ще купуват коли втора употреба. От началото на годината данъците за по-старите коли скочиха с към 30%. В момента главните клиенти на автокъщите в региона са гърци и македонци, които търсят коли, създадени след 2005 година.

Дупница

Масово гърци и македонци купуват коли втора употреба от автокъщите в Дупница, тъй като у нас са по-евтини. Искат да са дребни, икономични и да не замърсяват околната среда. Търговците споделят, че всички избират новите коли поради по-ниските налози, по тази причина по-старите коли застояват по автокъщите. Продавачите са обезпокоени, че може да се стигне даже до и банкрути. Боби Георгиевски е от Македония и търси кола, която ще употребява за работа.
Стоичо Соколов, автотърговец: 2005-2006 държат, евро 4-5, такива коли се търсят... По-старите за българите и желаят и в случай че може по-евтина да е колата.
Борис Крушевски търси да си купи кола, само че споделя, че поради гърците и македонците цените на по-новите коли са изкуствено повишени. Иска новата му кола да дава отговор на по-висока екологична категория, с цел да заплаща по-нисък налог.
Борис Крушевски: Търся за към 3 000, те я оферират за към 4 000 лева значи с към 1000 се е усилва, поради търсенето на гърците си го изяснявам.
Автотърговци споделят, че съвсем не се търсят коли на дизелово гориво, най- желани са тези на бензин.

В последните няколко месеца множеството коли, които се внасят у нас са на бензин, демонстрират наблюденията на търговци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР