Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер като

...
Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер като
Коментари Харесай

Марияна Николова към Мохамед Ал Джадаан: Имаме добри търговско-икономически отношения, износът ни отчита ръст през 2019 година

Търговско-икономическите връзки сред двете страни имат обичайно добър темперамент като България отдава значимо значение на опциите за тяхното развиване. В последните години се следи активизиране на двустранните връзки в тази област, изразяващо се в реализирането на редица срещи и визити в страните ни и повишаване на стокообмена.

Само за първите 6 месеца на 2019 година износът от България за Кралство Саудитска Арабия отбелязва растеж от над 60% по отношение на същия интервал за година по-рано и доближава 24.9 млн. $. Това съобщи вицепремиера и министър на туризма при срещата си с Мохамед Ал Джадаан, министър на финансите и изпълняващ длъжността министър на стопанската система и планирането на Кралство Саудитска Арабия. Те разговаряха в границите на работното посещаване на вицепремиера в Риад. В полемиката взе участие и посланикът на България в Саудитска Арабия Н. Пр. Димитър Абаджиев.

Важно е интензивният двустранен разговор да продължи да се развива интензивно в изискванията и на пандемията от ковид и чакаме скоро да се реализира и публично посещаване на Н. Кр. В. принц Мохамед Бин Салман в Република България, по време на което той ще бъде осведомен с капацитета на нашата страна и ще бъдат разисквани пътищата за активизиране на двустранното съдействие, сподели вицепремиера. Тя акцентира, че принц Мохамед бин Салман е от дълго време предстоящ посетител в нашата страна. Бихме се радвали, в случай че Н. Кр. Височество успее да посети София преди срещата на Г-20 в Рим, Италия, планувана за октомври 2021 година Смятаме, че такава аудиенция ще придаде мощен подтик на съдействието сред нашите страни и би дала опция за подписването на редица двустранни съглашения, добави министър Николова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР