Търговският регистър вписа новото временно ръководство на държавното дружество Автомагистрали

...
Търговският регистър вписа новото временно ръководство на държавното дружество Автомагистрали
Коментари Харесай

В Търговския регистър вече вписаха временното ръководство на Автомагистрали

Търговският указател вписа новото краткотрайно управление на държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД. Очаква се през днешния ден новото управление да поеме ръководството на комерсиалното сдружение, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Ръководството и служебният районен министър Виолета Комитова ще създадат изказване, допълниха от ведомството.

Малко по-рано министър Комитова съобщи: " Аз нямам власт над господин Беличев, както към този момент на всички стана ясно. ".
 „ Автомагистрали “ недоволни, че нямат достъп до обезпечените пари за „ Хемус “
„ Автомагистрали “ недоволни, че нямат достъп до обезпечените пари за „ Хемус “

Сметката е на името на Министерство на регионалното развитие, а не е на името на сдружението

Припомняме, районният министър издаде. Когато новият ръб внесе в Агенцията по вписванията документите обаче, промяната беше с претекста, че за постовете се изискват хора, които да са минали конкурс и че съветът на шефовете на " Автомагистрали " би трябвало да е от 5, а не от 3 членове, защото сдружението е в категорията на огромните предприятия.

След няколко дни и издаде нова с безусловно същия текст, като документите още веднъж бяха импортирани в Агенцията по вписванията. Така се постъпва нормално, когато се търси метод решението на даден проблем да попадне на различен правосъден състав , който би могъл да не го оспори. Това обаче в последна сметка не се е случило.

До решението се стигна, откакто който й бе предоставен от депутатите от 44-то Народното събрание. В отчета се установяват съществени нарушавания и заобикаляне на закона за публичните поръчки посредством непосредствено възлагане от страна на страната на компания, която не разполага с потенциала да извърши дейностите по поръчките. Автомагистрали " е превъзлагала на други сътрудници тези планове. Едновременно с това от Министерство на регионалното развитие излязоха с информация, че на сдружения са давани задатъци по планове, за които даже не е имало направен механически план и като образец дадоха свлачищата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР