Търговският обмен между България и Черна гора е 15 млн.

...
Търговският обмен между България и Черна гора е 15 млн.
Коментари Харесай

15 млн. евро е търговският обмен между България и Черна гора

Търговският продан сред България и Черна гора е 15 млн. евро. Той е по-нисък от капацитета, който имаме, а също по този начин имаме предпочитание да активизираме и стратегиите за взаимни вложения , сподели още българският президент. Това стана ясно по време на срещата на президента Румен Радев с председателя на Народното събрание на Черна Гора Иван Брайович , оповестиха от администрацията на президента.

Според Румен Радев и Иван Брайович сигурността, туризма, науката и образованието са сфери, които оферират съществени благоприятни условия за развиване на връзките сред София и Подгорица на двустранно равнище.

Черна гора се потвърди като страна, която интензивно работи за своята европейска интеграция. Тя е образец за останалите страни от Западните Балкани. Възможностите са отворени, когато се сплотяваме и следваме европейските полезности.

" По време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз страната ни ще работи за европейската перспектива на целия район на Западните Балкани.  Черна гора е образец за реализиран самостоятелен напредък в качеството ѝ на страна претендент за участие в Европейски Съюз ", сподели още президентът Радев.

Според президента всяка страна от района би трябвало да бъде оценена съгласно личните ѝ усилия в промените. Черногорският президент Филип Вуянович е поканен да бъде първият държавен глава от Западните Балкани, който да посети страната ни по време на Председателството през 2018 година, сподели още Румен Радев.

Председателят на черногорския парламент  Иван Брайович  изрази готовността на страната си да употребява опцията на българското европредседателство, с цел да бъдат отворени всички преговорни глави от процеса за присъединение.

" Убеден съм, че България ще подтиква интеграционния развой в региона и ще го изведе като водеща европейска тематика по този начин, че напредъкът на страните да бъде непрекъснат и необратим ", съобщи ръководителят на черногорския парламент.

Иван Брайович също поддържа напъните за свързване на двете страни с по-добра транспортна инфраструктура, както и за взаимни ограничения за увеличение на туристическия продан сред България и Черна гора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР