Търговският дефицит на САЩ е нараснал повече от очакваното през

...
Търговският дефицит на САЩ е нараснал повече от очакваното през
Коментари Харесай

Търговският дефицит на САЩ продължава да расте

Търговският недостиг на Съединени американски щати е повишен повече от предстоящото през октомври, достигайки 9-месечен най-много, защото повишаването на петрола е нараснало цената на вноса, което пък подсказва, че търговията може да се окаже пречка за растежа през четвъртото тримесечие, съобщи Ройтерс.

Министерството на търговията на Съединени американски щати заяви през днешния ден, че комерсиалният недостиг е повишен с 8,6 % до 48,7 милиарда $. Това е най-високото ниво от януари, а за септември индикаторът е преразгледан нагоре до 44,9 милиарда $.

Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха търговски недостиг от 47,5 милиарда $ през октомври.

Вносът на артикули и услуги се е повишил с 1,6 % до рекордните 244,6 милиарда $ през октомври. Вносът на артикули е бил най-голям от май 2014 година на фона на нарастване от 1,5 милиарда $ при суровия нефт. Цената на импортираното черно злато през октомври е била приблизително 47,26 $ за барел - най-високо ниво от август 2015 година. Импортът е повишен и поради вноса на храни, който е най-високият до момента.

Износът на артикули и услуги е останал без смяна на ниво 195, милиарда $ през октомври, като доставките на соя са спаднали с 1,4 милиарда $, а на цивилен самолети - с 1,1 милиарда $. Експортът на промишлени артикули се е нараснал с 2,6 милиарда $ до най-високото им ниво от ноември 2014 година.

До момента тази година комерсиалният недостиг на Съединени американски щати е достигнал 462,9 милиарда $, което е с 11,9 % повече по отношение на интервала януари-октомври 2016 година, добавя Асошиейтед прес. Износът на Съединени американски щати се е повишил с 5,3 % тази година. По-слабият $ прави американските артикули по-евтини в чужбина. Вносът е повишен с 6,5 на 100 през първите 10 месеца на годината.

Политически сензитивният търговски недостиг с Китай бележи напредък от 1,7 % до 35,2 милиарда $ през октомври по отношение на септември, а за годината е скочил със 7 % до 309 милиарда $.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР