Търговските власти на САЩ представиха списък от китайски стоки на

...
Търговските власти на САЩ представиха списък от китайски стоки на
Коментари Харесай

САЩ плаши със списък с нови мита за китайски стоки за 300 млрд. долара

Търговските управляващи на Съединени американски щати показаха лист от китайски артикули на стойност 300 милиарда $, към които да бъде ориентиран възможен нов кръг на повдигане на вносните мита в комерсиалния спор с Пекин, осведоми Асошиейтед прес.

Според службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати описът има за цел да проправи пътя към осъществяване на опасността на президента Доналд Тръмп да таксува с спомагателни мита от 25 % всички китайски артикули, внасяни на американския пазар.

Списъкът бе разгласен, откакто нощес Китай заяви, че ще усили митата за импорт на американски артикули за 60 милиарда $ в отговор на по-високите американски мита, наложени предходната седмица.

Американският лист включва преносими компютри, промишлено съоръжение и необятен набор селскостопански артикули. Службата означи, че е изключила фармацевтичните артикули и редкоземните метали.

Новата поредност наказателни ограничения сред двете най-големи стопански системи в света задълбочиха терзанията, че разногласието може да забави икономическия напредък и ще раздруса финансовите пазари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР