Търговската камара на Куба ще оказва помощ на български компании,

...
Търговската камара на Куба ще оказва помощ на български компании,
Коментари Харесай

„Приста Ойл“, „Рубелла“, „Булгаргеомин“ инвестират в Куба

Търговската камара на Куба ще оказва помощ на български компании, които желаят да развиват активност в островната страна.

Наблюдава се повишен интерес от български компании към Куба като от началото на годината са стартирали няколко съответни плана. Сред тях са българските компании „ Приста Ойл “ и „ Рубелла “, които са стартирали договаряния за основаване на смесени предприятия с кубински сътрудници за производства в Куба в своите браншове. Друга компания - „ Булгаргеомин “ също води диалози с Министерство на силата и мините за взаимно дружество за рудодобив. Сред образците е и компания „ АSHCUBA “, която възнамерява вписване на смесена компания в туризма с кубинското туристическо обединяване КУБАНАКАН за изграждане на хотел наоколо до Хавана.

По този мотив се срещнаха в сряда заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и президентът на Търговската камара Орландо Ернандез Гюйен. Двамата разговаряха в границите на Международния панаир FIHAV 2017, който се организира в Хавана.

Орландо Гюйен се ангажира, че представителите на българския бизнес могат да разчитат на поддръжката на Камарата. По думите му те могат да оказват помощ освен с насочването на фирмите към евентуални сътрудници и разяснение на административните разпореждания в обособени браншове, само че и с регистрацията на непознати компании в Куба.

Брутният вътрешен продукт на Куба през 2016 година е в размер на 132.9 милиарда щ.д. (78-мо място в света). Страната внася главно: нефт, хранителни артикули, машини и съоръжение, артикули на химическата индустрия и други През 2016 година вноса на страната е в размер на 12.34 милиарда щ.д.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР