Търговията на петролния пазар започна седмицата със спад на котировките

...
Търговията на петролния пазар започна седмицата със спад на котировките
Коментари Харесай

Петролът започва седмицата със спад на цените

Търговията на петролния пазар стартира седмицата със спад на котировките на фона на стягането на карантинните ограничавания в Китай, което усили скептицизма на търговците във връзка с вероятностите за търсене на суровината.

Участниците на пазара също по този начин правят оценка евентуалните последствия от въвеждането на таван на цените за съветския нефт. На 9 септември стана известно, че страните от Г-7 имат намерение да дефинират таван на цените за петрола от Русия от 5 декември, а за петролните артикули - от 5 февруари идната година.

Към 9:15 часа българско време цената на ноемврийските фючърси за сорта Brent спадна с $0,85 на лондонската борса ICE Futures до $91,99 за барел. В петък цената на тези контракти се повиши с $3,69 (4,1%) до $92,84 за барел.

Октомврийските фючърси за американския пример WTI към същия миг са по-евтини при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с $1,03 и се търгуват по $85,76 барел. По време на миналата сесия те нарастнаха с $3,25 (3,9%) до $86,79 за барел.

Като цяло през миналата седмица цената на Brent падна с 0,2%, а на WTI - с 0,1%.

" Очакванията за намаляване на търсенето на нефт наподобява излизат на напред във времето, поради страха от криза в света и удължаването на карантинните ограничавания в Китай ", сподели анализаторът на петрола и газа RHB Investment Bank Bhd пред Bloomberg. Шон Лим.

Блокирането към този момент е в действие в Чънду, където живеят 21 милиона души, както и елементи от град Гуейанг и най-малко един академични кампус в Пекин.

Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати в петък издаде рекомендации към застрахователните и финансовите компании по отношение на използването на самодейността за ограничение на цените на съветския нефт. По-специално, тези компании ще би трябвало да получат доказателства, че петролът е закупен на цена под несъмнено равнище, преди да застраховат танкери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР