Търговията на дребно, хотелиерството, ресторантьорството, транспортът, туризмът, спортът и културата

...
Търговията на дребно, хотелиерството, ресторантьорството, транспортът, туризмът, спортът и културата
Коментари Харесай

Държавата тръгва да спасява седем сектора

Търговията на дребно, хотелиерството, ресторантьорството, превозът, туризмът, спортът и културата са дейностите, които ще могат да получат поддръжка от страната за погашение на 60 % от заплатите на чиновниците си за опазване на заетостта.

Това планува планът на разпореждане на държавното управление за установяване на изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели, спрели работа заради изключителното състояние, съобщи БНР.

В плана на държавното разпореждане се планува, единствено работодатели, които заради оповестено изключително състояние със своя заповед, издадена въз основа на акт на държавен орган,са прекратили работата на предприятието, на част от него или на обособени служащи и чиновници, да могат да получат средствата от страната за покриване на 60% от заплатите на чиновниците си.

Очаква се тази седмица държавното управление да дефинира механизма, по който ще се подсигурява в съразмерност 60% на 40% присъединяване на страната и на работодателите в спасяването на заетостта на служащите и чиновниците, сподели в неделя, 22 март, по БНР министърът на финансите Владислав Горанов.

" Ние настояваме, средствата, които ще бъдат отпускани, да бъдат насочени директно към служащите " (а не към работодателите, които да ги разпределят, както се планува все още - б.р.), разяснява президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР